GDPR

Automatizirani skladišni sustavi

Automatizirani skladišni sustavi projektiraju se namjenski za skladištenje različitih vrsta artikala odnosno transportno skladišnih jedinica (TSJ) – palete, kutije, tacne...

Sustavi rade prema principu "roba k čovjeku".
Skladišne jedinice se lociraju na policama automatski.
Transport se odvija pomoću automatskih dizalica i transportnih sustava.
Upravljanje sustavom i vođenje transakcija ulaza i izlaza robe izvodi se pomoću računala (WMS.)

Kao skladišno transportne jedinice moguće je u ovakvim sustavima koristiti Euro palete, plastične kutije i sl. Regalne dizalice projektiraju se i izvode sukladno željenim brzinama i visinama rada te nazivnom opterećenju.

Automatizirane skladišne sustave moguće je primijeniti (koristiti) u svim granama industrije i distribucije (prehrambena, farmaceutska, kemijska, rashladne komore i sl.) jer se projektiraju i izvode sukladno potrebnim procesima, kapacitetima i vrstama TSJ.

Prema potrebi, naši stručnjaci vrlo rado će Vam prezentirati rad sustava i uređaja u praksi, te analizirati Vaše potrebe i predložiti Vam optimalno rješenje.

Primat Logistika je prva i za sada jedina hrvatska tvrtka koja je projektirala i izvela potpuno automatizirana skladišta.

DBT – Zaprešić – projektiranje i izvedba opreme – SDC – skladišno-distribucijski centar:

  • Automatski skladišni sustav s 3 regalne dizalice i pripadajućim transportnim sustavom ulaza i izlaza, regalna konstrukcija, računalno vođenje kompletnog skladišnog sustava, bežična komunikacija (RF) unutar skladišta

NARODNE NOVINE d.d. – Zagreb – projektiranje i izvedba opreme – SDC – skladišno-distribucijski centar:

  • Automatski skladišni sustav s 3 regalne dizalice i pripadajućim transportnim sustavom ulaza i izlaza, regalna konstrukcija, MFC i WMS

Prednosti

  • Povećana produktivnost (povećan protok roba, brži pristup robi, nema “izgubljenih” roba, mogućnost povećanja broja okretaja zaliha u jedinici vremena)
  • Smanjenje greški
  • Optimalna iskorištenost prostora (smanjeni troškovi izgradnje objekta, smanjeni troškovi grijanja, ventilacije, ...)
  • Potreban manji broj ljudi za rad u skladištu
  • Povećana sigurnost radnog osoblja
  • Reducirani troškovi rukovanja materijalom i brža inventura