GDPR

Automatizirani uređaj za skladištenje i pripremu robe - shuttle xp 250/500/700/1000 (Kardex)

SHUTTLE je vertikalni automatski modularni uređaj, opremljen modernim elektroničkim upravljačkim sustavom koji koristi raspoloživi prostor od poda do stropa. Korištenjem visine prostora moguće je uštedjeti do 80% površine „skladišta“.

Modularni način gradnje omogućuje prilagodbu svakoj visini do 30 m s visinskim korakom od 100 mm. Pristup robi je jednostavan i brz.

Pritiskom na odgovarajuću tipku na panelu i/ili naredbom kroz softver, tablar („ladica“= „policu“=“tacnu“=“paletu“) s robom biva u vrlo kratkom vremenu dopremljena na radnu poziciju.

U odnosu na statičku opremu i organizaciju, ostvaruje se dinamički sustav s idealnim principom "Roba k Čovjeku"=> radnici obavljaju komisioniranje na stacionarnim mjestima, dok se materijal doprema na ergonomski prihvatljivu visinu / nema praznog hoda radnika (70% vremena u klasičnim izvedbama otpada na hod do pozicije).

Za upravljanje na raspolaganju nam stoje razne mogućnosti, od ručnog upravljanja preko tipkovnice do visoko sofisticiranog upravljanja prema zahtjevima korisnika.

Svaki SHUTTLE uređaj može se koristiti kao samostalni samostojeći sustav. Sastavljanjem više pojedinačnih uređaja u niz, može se dobiti skladište koje radi na principu kao visoko regalni skladišni sustav s nizom prednosti. Pri tome se mogu koristiti različite metode i strategije skladištenje, kao što su:

-       FIFI/LIFO strategija skladištenja

-       skladištenje s fiksnim lokacijama

-       skladištenje s promjenljivim lokacijama uz optimiranje visine skladištenja

-       upravljanje slobodnim skladišnim mjestima

-       upravljanje s više mjesta

Svaki uređaj ima lift jedinicu, na kojoj se nalazi srce SHUTTLA, a to je Extraktor (specijalna kolica), koja izvlače tablar s robom i dovode na radni otvor ili ju vrati natrag na slobodno skladišno mjesto. Lift putuje po srednjem dijelu SHUTTLE-a, a Extraktor uskladišćuje tablare na nosače na prednjoj i stražnjoj strani modula.

Uređaj može imati do 6 radnih otvora. Kod uređaja, koji se protežu kroz više etaža, moguće je po želji integrirati više radnih otvora s prednje ili stražnje strane uređaja. Visina uređaja može se optimalno prilagoditi svakoj visini prostorije s korakom od 100 mm. Kod izmijenjenih uvjeta moguće je uređaj rastaviti i preseliti na novu lokaciju i prilagoditi novim zahtjevima.

U jednom uređaju moguće je kombinirati tablare različitih namjena i nosivosti. Tablari mogu biti opremljeni s pregradama, kutijama (kartonskim, plastičnim ili metalnim) za raznu robu. Visina robe na tablarima može biti od 50 mm do 730 mm.

Nosivost tablara iznosi 250 - 1000 kg.

U jedan uređaj može se uskladištiti do 70 tona razne robe a u specijalnim izvedbama do 120 tona.

Samonosiva konstrukcija uređaja ima veliku stabilnost, omogućuje miran rad i dug životni vijek, te beskompromisnu sigurnost osoba i uskladištene robe.

Prednosti Kardex - Shuttle uređaja

Ušteda prostora

Omogućuje ekstremno visoki kapacitet skladištenja na maloj skladišnoj površini. To omogućuje visoki stupanj popunjenosti uređaja.

Ušteda vremena

Kratko vrijeme dohvata dokumenata ili robe.

Zaštita robe i/ili dokumenata

Važni artikli i/ili dokumenti zaštićeni su od prljanja, prašine i neovlaštenog pristupa.

Poboljšana ergonomija

Radni otvor je u ergonomski povoljnom položaju, tako da se rad odvija uz dobru vidljivost u području dohvata, bez potrebe za saginjanjem ili hodanjem, kod uzimanja i odlaganja pojedinog artikla ili dokumenata.

Fleksibilnost/Prilagodljivost

Svaki Shuttle može se prilagoditi specifičnim potrebama i željama korisnika.

Bilo da je u pitanju raspoloživi prostor, kapacitet, veličina skladišnih i transportnih spremnika te namjena uređaja.

Prednosti

  • dinamički sustav s idealnim principom"Roba k čovjeku"
  • Samonosiva konstrukcija uređaja ima veliku stabilnost, omogućuje miran rad i dug životni vijek

Posebne značajke

Vanjske dimenzije Dimenzije tablara Nosivost tablara
Vanjske dimenzije dužina 1.580 – 4.380 mm Dimenzije tablara Dužina 1.250 – 4.050 mm Nosivost tablara 250 – 1000 kg
Vanjske dimenzije dubina 2.312 – 4.292 mm Dimenzije tablara Dubina 610 – 1.270 mm
Vanjske dimenzije visina 2.550 – 30.050 mm Dimenzije tablara Visina 50 – 100 mm

Brošure i dokumenti