Kako osigurati sef od krađe?

Svima je potrebna sigurnost da su dragocjenosti i važni dokumenti sigurni i zaštićeni od neovlaštenog pristupa ili oštećenja. Zato ulažemo u sefove koji se kreću od protuprovalnih do vatrootpornih ili u kombinaciji oba i koji su certificirani i odobreni od strane neovisnih certifikacijskih institucija.

Zamislite, dakle, da super siguran, robustan, ojačan kućni sef u koji ste nedavno uložili nije "instaliran" kako treba. Poput Carla Ancelottija, možda biste mogli postati žrtvom krađe u kojoj lopov ne samo da pobjegne sa sadržajem, već može pokupiti i odnijeti cijeli sef. Ovaj pljačkaš tada može provesti onoliko vremena koliko mu je potrebno da ga razbije i otvori u sigurnosti svojeg prostora s cijelim skupom složenih i stručnih alata.

Što možeš učiniti?

Istraživanja pokazuju, provala se u Europi događa svakih 1,5 minuta i u prosjeku traje samo 12-13 minuta.

U osnovi, sef vam kupuje vrijeme, ali što još možete učiniti da spriječite krađu?

Naravno, ključ je otežati krađu vaših dragocjenosti što je više moguće, a najbolji način za to je primijeniti cijeli niz posljedičnih taktika odgađanja. Na taj način produžujete proces krađe i koštate lopova dragocjenog vremena koje si on ili ona teško može priuštiti. Sve prepreke koje sprječavaju lak pristup vašoj dragocjenoj imovini produžit će taj kritični vremenski okvir i u konačnici mogu dovesti do toga da provalnik bude uhvaćen na djelu.

Što god možete učiniti da usporite, ometate ili odvratite lopova najvjerojatnije će spriječiti vaš gubitak, jer će umjesto toga prijeći na sljedeću, lakšu i pristupačniju priliku.

Kako kupiti više vremena?
1. Osigurajte svoj sef

Sidrenje čini upravo to. Kupuje vrijeme i sprječava oduzimanje sefa sa svim vašim dragocjenostima u njemu. U suštini, to je najbolji način da osigurate da potencijalni provalnici ne pobjegnu s vašim sefom i njegovim sadržajem.

Što je točno sidrenje?

Pojam sidrenja je kada svoj sef čvrsto pričvrstite na pod, zid ili oboje tako da ga pričvrstite na drveni ili betonski temelj snažnim vijcima i/ili pričvrsnim elementima. Postoje različiti načini sidrenja vašeg sefa, od vijaka, osnovnih ploča, kabela, betona, podnih ploča, pa čak i opcija ispod poda.

Ne samo da će sidrenje spriječiti krađu cijelog sefa, već će spriječiti i polugu. Kada nisu pričvršćeni za tlo, kriminalci bi mogli srušiti sef na bok i upotrijebiti polugu svoje tjelesne težine kako bi ga otvorili. Bez poluge, gotovo je nemoguće otvoriti kvalitetna vrata sefa kada je sef uspravan.

2. Koristite profesionalne instalatere

Želite li da se to obavi ispravno i na način koji će spriječiti krađu, angažirajte uslugu profesionalaca i dajte svoj sef ugraditi i osigurati od strane stručnjaka.

Vijak za sidrenje sefa - Primat Logistika

Iskusni i vješti tehničari znaju koje mjere je potrebno poduzeti kako bi se sigurno, ispravno i na željenom mjestu postavio i usidrio sef pomoću odgovarajućih alata, savjetujući najbolju praksu u pogledu materijala, površine, itd.

Profesionalci će znati paziti na skrivene cijevi ili druge instalacije u zidovima i podovima te kako izbjeći probleme povezane sa sidrenjem u tim okolnostima. Imat će znanje kako premjestiti sef, znat će i imati sve dostupne mogućnosti pričvršćivanja, kao i hoće li ga usidriti na pod ili na zid.

Zapošljavanje stručnjaka koji nude potpunu uslugu montaže i osiguravaju da vaš sef kompetentno usidre od strane stručnjaka s dugogodišnjim iskustvom, odvratiti će čak i najvještije lopove.

Zašto bi još sef trebao biti usidren?
Osiguranje imovine i certifikati

Ako vas već nismo uvjerili u prednosti sidrenja vašeg sefa, jeste li znali da europski standardi (EN 1143-1 i EN 14450) zapravo propisuju da svi protuprovalni sefovi do 1000 kg moraju biti pravilno usidreni? Ako to ne učinite, poništavate certifikaciju i stoga izlažete korisnika riziku da osiguravatelj možda neće isplatiti štetu u slučaju provale.

Sidrenje kupuje vrijeme, ispravno pričvršćivanje zajedno s pravim sefom, maksimizira vrijeme i vještine koje provalnik treba uložiti i minimizira gubitak vaših dragocjenosti.

Zapravo, nijedan sef usidren s pričvršćivanjem koji nije naveden od strane proizvođača također nije certificiran. Stoga, naš je savjet da vaš sef uvijek profesionalno instalirate ako ga nije moguće instalirati točno na način koji savjetuje proizvođač. U slučajevima kada se ne može koristiti ekspandirajući betonski anker visoke vlačne čvrstoće, profesionalna zaštitarska ili instalacijska tvrtka moći će savjetovati i uspostaviti vezu s osiguravateljima kako bi se postiglo obostrano prihvatljivo rješenje.

Osim profesionalnog sidrenja, čime još možete kupiti vrijeme?
3. Sakrijte svoj sef

Posjedovanje sefa je sama po sebi odlična taktika odgađanja, ali nema boljeg načina da spriječite lopova nego da sakrijete ili prikrijete svoj sef i otežate njegovo pronalaženje.

Sakrivanje sefa iza slike - Primat Logistika

Budite inovativni ali i praktični. Istražite svoje mogućnosti. Razgovarajte sa svojim profesionalnim instalaterima i provjerite imate li strukturu, dopuštenja, podršku koja vam je potrebna ako razmišljate o ukopavanju u zid ili pod pod.

4. Koristite druge sigurnosne mjere

Kao i mnoga rješenja, kombinacija sredstava odvraćanja vjerojatno će biti najučinkovitiji način da zaštitite svoje blago i zaustavite lopove. Ništa od toga nije zamjena za dobro usidreni sef kada je u pitanju osiguranje vaših dragocjenosti, ali u kombinaciji s visokokvalitetnom sigurnom pohranom, vjerojatnije je da će spriječiti potencijalne provale.

Provalnici ne žele biti viđeni ili uznemireni. Što je obrana vidljivija i čujnija, to bolje za vas, jer skreće pozornost na njih i vašu imovinu.

Evo samo nekoliko prijedloga koji će nadopuniti vaš sef:

4.1. Ugradite protuprovalni alarm
4.2. Ugradite vanjsko osvjetljenje na senzor pokreta
4.3. Postavite unutarnje osvjetljenje na tajmer
4.4. Instalirajte video nadzor
4.5. Naučite svog psa da čuva vašu kuću

Ako želite pomoć ili savjet kada je u pitanju odabir pravog sefa ili sidrenje vašeg sefa, molimo kontaktirajte naš odjel sigurnosne opreme putem e-maila: sigurnosna@primatlogistika.hr.

Mogućnost dostave
Vrhunska kvaliteta
Brza isporuka
Servisna podrška

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke
Odbijam Prihvaćam sve PRIHVAĆAM