Gradska knjižnica Sveta Nedelja

Projekt građevinsko-obrtničke obnove zgrade gradske knjižnice u Svetoj Nedelji uspješno je realiziran u 2021. godini. U 2023. godini projekt je dovršen opremanjem interijera knjižnice.

Faza 1. - Građevinski radovi

Za investitora Grad Svetu Nedelju, građevinski odjel Primat Logistike izveo je građevinske i obrtničke radove u obnovi i nadogradnji nove Gradske knjižnice.

Zgrada knjižnice se nalazi u zoni zaštite kulturno-povijesne cjeline Grada Sveta Nedelja te ista ima svojstva kulturnog dobra.

Gradska knjižnica Sveta Nedelja - eksterijer

Zgrada je u potpunosti sanirana, sastoji se od dva objekta povezana u jednu cjelinu, novog nadograđenog dijela (aneksa), te stare zgrade koja je u prvoj polovici 19. stoljeća imala svrhu društvenog doma.

Stari dio knjižnice, nekadašnji društvenim dom zadržao je izvorni oblik, vraćanjem fasade u izvornu boju.

U prizemlju će se nalaziti dječji odjel i čitaonica, dok će u aneksu biti smještena dvorana. Na katu će biti organiziran slobodni pristup knjigama, a osiguran je i prostor za udruge koje će imati zaseban ulaz u zgradu.

Faza 2. - Opremanje interijera

U drugoj fazi po završetku građevinskih radova na adaptaciji zgrade knjižnice, zadatak Primat Logistike bio je opremiti interijer, kako bi djelatnici knjižnice i njeni korisnici mogli koristiti sve funkcije novog interijera.

Knjižnica je mjesto gdje se okupljaju ljudi i razmjenjuju znanja, a u takvom ambijentu interijer ima zadaću osigurati da se svi procesi mogu odvijati nesmetano i pružiti osjećaj ugode za sve korisnike.

Gradska knjižnica Sveta Nedelja - opremanje interijera

Također, bitno je planirati te osigurati dovoljan broj mjesta na kojima se pravilno može čuvati knjižnička građa, koja treba biti lako dostupna i pregledna.

Kako bi sve to postigli, prostor smo opremili knjižnim regalima Sysco s drvenim oblogama, uredskim i konferencijskim stolicama i stolovima, foteljama i stolićima u zoni za opuštanje te ostalim drvenim namještajem po mjeri (police, pult, itd.).

Gradska knjižnica Sveta Nedelja - opremanje interijera

Ovime naša zadaća pružanja novog života još jednoj kulturnoj ustanovi završava i sa željom da prostor knjižnice inspirira nove i stare generacije čitatelja, želimo puno uspjeha u radu svim djelatnicima i korisnicima knjižnice.

Vezane datoteke

Mogućnost dostave
Vrhunska kvaliteta
Brza isporuka
Servisna podrška

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke
Odbijam Prihvaćam sve PRIHVAĆAM