Muzej Cetinske krajine - Sinj

Muzej Cetinske krajine – Sinj središnje je mjesto istraživanja i prezentiranja bogate kulturno-povijesne baštine Sinja i Cetinske krajine.

U obnovljenoj zgradi Palacina u Sinju 16. travnja 2021. povodom 65. obljetnice  Muzeja, otvoren je novi postav Muzeja Cetinske krajine - Sinj. Rekonstrukcija, obnova i opremanje zgrade Muzeja za što je bila zadužena Primat Logistika, realizirane su u okviru integriranog projekta „Sinj u sridu“ – projekta obnove i uređenja jedinstvene kulturne baštine Sinja koji je sufinanciran sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj. Cjeloviti muzejski postav predstavlja kronološki, sociološki i antropološki uvid u život Cetinske krajine i njegova čovjeka.  

Prostorne mogućnosti uvelike su uvjetovale i ranije prikazanom u Muzeju pa je s obnovom u postav stiglo i sve ono što je bilo godinama 'skriveno od javnosti', a izradili su se i prostori koje muzej ranije imao. Tako je u prizemlju suvenirnica, na prvom katu postav Muzeja i soba za izložbe, a na dijelu prvog i drugog kata su djela akademskih kipara i slikara Cetinskoj kraja. Uz to i knjižnica, čuvaonice, restauratorska radionica i uredski prostor.

Muzej Cetinske krajine - Sinj

- Kada dođete u ovaj postav imat ćete pravi doživljaj Cetinske krajine sa svim onim što ona nudi - to nisu samo običaji i tradicija, već i krajobraz koji nas jako puno definira. Mi smo zaista ponosni što smo na malo kvadrata uspjeli prenijeti što je to cetinski čovjek i kako je izgledao život od davnina pa sve do danas - kazala je na otvaranju Darija Domazet, ravnateljica Muzeja.

Projektiranje i dizajn obnove Muzeja Cetinske krajine potpisuje priznati domaći dvojac - arhitekt Antun Sevšek i dizajner Damir Gamulin.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno PRIHVAĆAM