Centar za poduzetništvo i nove tehnologije Šibenik

Od ove jeseni Šibenik, Hrvatska, ali i regija postati će bogatije za jedan novi centar za nove tehnologije i poduzetništvo. Nazvali su ga Trokut, a prostirat će se na dvije etaže ukupne površine 2.084 metara četvornih te će biti najsuvremenije opremljen, za što je zadužena renomirana tvrtka Primat Logistika.

U samom centru koji je smješten u Mandalini, predviđeno je tako 28 funkcionalnih jedinica, fleksibilni prostori, Fab lab radionice, uredi, kabine i drugo, a iza ovog hvalevrijednog projekta stoji šibenski Arhitektonski biro Prostor.

Ovim kompleksom želi se prije svega privući milenijalce iz Hrvatske, ali i one iz regije te iz svijeta. Uz to, s Trokutom ciljanju na mlade poslovne ljudi koji izlaze iz uobičajenog modela poslovanja, odnosno traže neke nove modele, avanture, okruženje u kojem će razvijati svoje poslove, ali pritom uživati i u lijepim stvarima života, kakve Šibenik ima za ponuditi. No, cilj centra Trokut je prije svega omogućiti prostor za rad mladim poduzetnicima iz IT sektora koji će u konačnici stvarati pozitivnu poslovnu klimu i otvarati nova radna mjesta u Šibeniku.

"IT tehnologija najbrže je rastuća tehnologija u svijetu. U tom pogledu Trokut nam otvara mogućnosti za podizanje inovativnosti u Šibeniku te daje prostor i priliku svima koji žele početi razvijati privatni biznis, a nemaju otkud krenuti u realizaciju zbog nedostatka prostora i novca. Grad će im to omogućiti, dati im opremljen prostor i najpovoljnije uvjete. Dakle, nije interes Grada zaraditi, nego europskim novcem omogućiti mladim ljudima da startaju. Oni će nama dati svoje znanje i ambiciju, a mi ćemo njima omogućiti prostor i vrijeme za realizaciju projekta. U konačnici, naš je cilj da ti poduzetnici postanu samoodrživi kako za sebe, tako i za svoje zaposlenike”, izjavio je gradonačelnik Željko Burić.

Projekt Trokut Šibenik nominiran je od strane Udruženja hrvatskih arhitekata u kategoriji "najuspješnije ostvarenje u svim područjima arhitektonskog stvaralaštva za 2020. godinu"!

Još jedna velika posebnost ovog huba jest i ta što će se zahvaljujući Trokutu Šibenik pozicionirati istovremeno kao mjesto za odmor, ali i destinacija za sve one koji žele raditi prema vlastitim uvjetima. Upravo zato, iz Trokuta ističu kako je on sinonim za holiwork, odnosno mjesto gdje se susreću odmor i rad (holiday & work).

Zahvaljujemo Gradu Šibeniku što nam je omogućio da budemo dio ovog fantastičnog projekta u kojem smo još jednom dokazali da je spoj tehnologije, obrazovanja i modernog funkcionalnog uređenja sadašnjost i budućnost svakog modernog infrastrukturnog projekta. Za više informacija slobodno nam se obratite!

Mogućnost dostave
Vrhunska kvaliteta
Brza isporuka
Servisna podrška

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke
Odbijam Prihvaćam sve PRIHVAĆAM