Dentalni centar Mostarac - Zagreb

U suradnji sa Studiom Lana Banely design, te prema njihovom rješenju, arhitekti i dizajneri Primat Logistike opremili su novu premium ordinaciju Dental centra Mostarac, poznatog hrvatskog stručnjaka u području estetske dentalne medicine - doktora Berislava Mostarca.

Arhitekti i dizajneri iz odjela Opremanja, posljednjih su mjeseci intenzivno radili na projektu uređenja novih prostorija Dentalnog centra Mostarac, koji se nalazi u Petrovaradinskoj ulici u Zagrebu.

Osnivač i vlasnik Dental centra Mostarac, dr. Berislav Mostarac jedan je od pionira smile makeovera u Hrvatskoj.

Dental centar Mostarac - opremanje interijera - Primat Logistika_3

Inicijalna ideja za novu ordinaciju bila je napraviti veliku kliniku. No, dr. Mostarac se ipak odlučio osnovati ekskluzivnu boutique kliniku specijaliziranu isključivo za smile makeovere. Kako sam izjavljuje, shvatio je da samo uz potpuni fokus na jednog pacijenta može stvarati unikatne osmijehe s vlastitim potpisom i to uz moto:“ Jedan pacijent, jedan osmijeh, jedan doktor.“

Kako bi projekt interijera uspješno realizirali, arhitekti i dizajneri Primat Logistike, prema idejnom rješenju i 3D vizualizacijama "Lana Banely design" studijom, razradili su detaljni projekt i osmislili izvedbu svih komada namještaja, te zidnih i stropnih obloga od drva i zrcala po mjeri.

Prostor je u potpunosti ispunjen drvenim namještajem izvedenim po mjeri, što je zahtijevalo osmišljavanje mnogih detalja i trikova kako bi sve stvari u potpunosti funkcionirale prema ideji projektanta i zahtjevima investitora. - arhitekt Miroslav Posavec.

Detalji su uključivali posebne ugradbene i skrivene elemente, opremu i infrastrukturu, smještaj velikih uređaja poput kompresora za ordinacijsku stolicu, skrivenih ladica i polica, te izradu dekorativnih vertikalnih drvenih letvica u koju se postavljala “LED” rasvjeta i skrivene pretince u kojima se nalaze transformatori te sva potrebna oprema.

Svi komadi namještaja izvedeni su od MDF-a, lakiranog u bijelu boju, polumat sjaja. Posebna pažnja vodila se oko postave zidnih i stropnih zrcala koja su stvorila dojam većeg prostora i omogućila različite prostorne efekte i iluzije perspektive.

Dental centar Mostarac - opremanje interijera - Primat Logistika

Prostor ordinacije, kao glavna točka interijera sadržava veliki radni pult “L” oblika s radnom pločom od kompozita i izlivenim sudoperom bez ikakvih vidljivih spojeva, dvije vitrine s ostakljenim policama obučenima u kožu s posebnim naglaskom na masivni radni stol, u potpunosti izveden od MDF-a s plitkim policama spojenima na struju i teleskopskim, ugradbenim utičnicama koje se izvlače na potisak.

Kao jedan od glavnih motiva u prostoru, izvedeni su i svijetleći logotipovi ordinacije od mliječno-bijelog plexiglassa, s prednjom stranom presvučenom u neprozirnu, zlatnu boju kako bi efekt osvjetljenja bio bočno, te s gornje i donje strane, dok bi fronta bila u sjeni i tako ne smeta oku promatrača niti bliješti u prostoru.

 Dental centar Mostarac - opremanje interijera - Primat Logistika_2

S obzirom na složenost projekta i posebne zahtjeve u opremanju stomatološke ordinacije, moramo istaknuti kako je za konačan rezultat s obzirom na izvedene različite vrste radova, bilo potrebno uložiti mnogo komunikacije i međusobne koordinacije sa svim strukama, kako bi svi elementi mogli u potpunosti funkcionirati zajedno.

Zahvaljujemo investitoru dr. Berislavu Mostarcu i dizajnerici Lani Banely na povjerenju, kao i svima uključenima u projekt uređenja Dental centra Mostarac, još smo jednom pokazali da je moguće pomicati granice.

Vezane datoteke

Mogućnost dostave
Vrhunska kvaliteta
Brza isporuka
Servisna podrška

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke
Odbijam Prihvaćam sve PRIHVAĆAM