Dječja kuća Rijeka

Proteklog tjedna u Rijeci svoja vrata otvorila je Dječja kuća koja se nalazi u kompleksu Benčić. Ovo je jedina takva kuća u Hrvatskoj, namijenjena djeci i njihovom stvaralaštvu. 

Odjel opremanja Primat Logistike završio je još jedan kapitalni projekt, u kojem smo bili zaduženi za unutarnje opremanje i uređenje Dječje kuće Rijeka. Autor projekta je riječki arhitekt Saša Randić koji ju je opisao "Čarobnom kutijom" inspiriranom "Alisom u zemlji čudesa" u kojoj posjetitelji postupno otkrivaju njezine tajne.

U prizemlju kuće je prostrani i slobodni "Dnevni boravak" u kojem djeca mogu boraviti s roditeljima i zabaviti se bez najavljenog dolaska ili upisa u neku od radionica. Tu su još i caffe bar, garderoba, prostorije i prolazi do stubišta za gornje katove. Na prvom i drugom katu je višenamjenska dvorana sa 75 sjedećih mjesta i velikim projekcijskim platnom te pozornicom. Dvorana će služiti za projekciju dječjih filmova i izvedbu dječjih predstava, glazbenih programa, književnih večeri te drugih aktivnosti.

Dječja kuća Rijeka foto

Uz već spomenutu dvoranu, na prvom i drugom katu su i druge radionice sa suvremenom opremom za audio i video stvaralaštvo. Na drugom katu su se smjestili "Kino studio" i "Šuma Striborova", prostorije koje su osmišljene tako da okupe roditelje i djecu u zajedničkim kreativnim procesima. Na trećem katu je novi prostor Dječjeg odjela Gradske knjižnice "Stribor"" s 32 tisuće knjiga. 

Na krovu Dječje kuće nalazi se "Kontejner", prostor za različite aktivnosti. Između ostalog, tu je i "Terasa" s koje se pruža nesvakidašnji pogled na krovove obližnjih kuća.

Pogledajte galeriju slika i uvjerite se kako se radi o zaista impresivnom projektu koji će biti na radost svakog djeteta. Zahvaljujemo se svim partnerima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta.

Mogućnost dostave
Vrhunska kvaliteta
Brza isporuka
Servisna podrška

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno PRIHVAĆAM