Šokački pikov stan - Vinkovci

Odjel opremanja Primat Logistike završio je kompletno opremanje unutarnjeg dijela gastro i poslovnog centra pod nazivom Šokački (pikov) stan.

Završena je rekonstrukcija Šokačkog stana iz 19. stoljeća na periferiji Vinkovaca, grada koji slovi za "srce Šokadije", uz očuvanje autohtonog izgleda, u budući Gourmet centar koji će biti dijelom regionalne gastronomsko-turističke priče. Biti će to mjesto uživanja u okružju prirode, ali istodobno i učenja o tradiciji i kulturi šokačkog kraja.

Riječ je o lokaciji udaljenoj samo 10-ak minuta vožnje od grada na Bosutu koja se naslanja na zaštićenu park-šumu Kanovci. Među tamošnjim stanovništvom poznat je taj lokalitet i kao PIK-ov stan, dok je zapravo riječ o negdašnjem ladanjskom imanju za imućnije građane spomenutih vremena. Prostire se to imanje - uključujući tzv. glavnu zgradu, gospodarski objekt, sjenicu, okoliš, na ukupno 12.500 kvadrata, a čestica je u vlasništvu Grada Vinkovaca.

Pikov stan Vinkovci - detalj - Primat Logistika

Opremanje je uključivalo: izradu namještaja po mjeri, izrada i nabava sjedećeg programa (stolica), opremanje inox profesionalne kuhinje, isporuka kompletnog pribora za ugostiteljstvo te isporuka i ugradnja tehničke opremu za konferencijsku dvoranu.

Dijelom priče je i rekonstrukcija Šokačkog stana kao budućeg Gourmet centra, a radi promocije novih turističkih proizvoda pod brendom "Eat Pannonia", ali i svojevrsne gastroakademije koja će područje Vinkovaca učiniti prepoznatljivom kulinarskom turističkom destinacijom temeljenom na resursima i regionalnim specifičnostima, kulturnoj baštini, tradiciji....

Prema riječima voditeljice projekta Marine Hodak Domaćinović iz agencije VIA, radovima je obuhvaćena rekonstrukcija oko 600 kvadrata glavne zgrade Šokačkog stana, od krova, trijema i fasade preko blagovaonice, kuhinje i ureda do uređenja dvorišta s novom ogradom. U planu su i mnogi dodatni sadržaji koji će naknadno konkurirati za EU potpore.

Prema riječima vinkovačkog gradonačelnika Ivana Bosančića, Šokački stan bit će novi prostor za građane Vinkovaca, ali i turiste, gdje će moći opušteno uživati u prirodi, tradiciji i kulturi.

Odjel opremanja Primat Logistike bio je zadužen za unutarnje opremanje prostora sa zadatkom očuvanja izvornosti prostora, uz nužne moderne elemente za budući Gourmet centar.

Cookie policy

Da bi ova web-stranica mogla pravilno funkcionirati i da bismo unaprijedili vaše korisničko iskustvo, koristimo kolačiće. Više informacija potražite u našoj Politici kolačića.

Izaberite kolačiće na stranici

Omogućite ili onemogućite web-stranici upotrebu funkcionalnih i/ili reklamnih kolačića opisanih u nastavku:

Postavke Prihvaćam neophodno PRIHVAĆAM